Økonomisk støtte til f.Teodor

Kjære alle
Som dere vet, har Norge fått en ny prest, f.Teodor, som opprinnelig er fra Bergen.
Han har utdannet seg på st.Vladimir seminar i New York. Jeg var tilstede på ordinasjonen hans i katedralen i Paris i januar. Det var en veldig sterk opplevelse å oppleve ordinasjon av en ny norsk prest og høre norsk bli sunget i katedralen. F.Teodor skal nå på menighetspraksis i USA og trenger økonomisk støtte til å gjennomføre praksisen, da menigheten ikke klarer å finansiere alt. 

Foto: f. Olav
Jeg håper at dere kan være med å hjelpe litt, enten ved å gi penger i kirken vår til formålet eller betale over nettet. Jeg vet at mange ikke har mye å rutte med, men alt hjelper.

Det er veldig viktig for Den Ortodokse kirke i Norge at vi nå har fått en ny prest. Vi ønsker at han skal få en så god utdannelse som mulig. 

i Kristus 
f.Olav


Mail fra f. Teodor neste side:

Mail fra fr.Teodor:

Jeg har en  ting jeg vil nevne for deg. Jeg vet at menigheten din ikke har mye økonomiske midler. Men jeg vil likevel nevne dette for deg så kan du be over det og se om det er noe dere kan gjøre. Jeg blir ikke lei meg om dere finner ut at dere ikke kan hjelpe.


Menigheten jeg har fått tilbud om å delta i et mentorprogram i heter St Seraphim Orthodox Church (OCA) og ligger i Santa Rosa CA. De er en engelsk menighet som har mellom 250-300 deltakere på søndagsgudstjenestene sine med variert bakgrunn og nasjonalitet. Vi fikk muligheten til å besøke dem i sommer og ble veldig imponert over arbeidet deres. Dette er en dynamisk menighet, med et stort og bredt arbeid, et fantastisk kirkebygg og veldig dyktig kirkekor. Menigheten har også nære relasjoner til to kvinneklostre like i nærheten. Men viktigst av alt er at de har lang erfaring med å gi opplæring til nye prester. De har allerede flere prester tilknyttet menigheten så de tilbyr ikke oss en stilling primært fordi de trenger en ekstra prest, men fordi de ønsker å støtte oss og Kirken i Norge ved å gi oss opplæring i prestegjerningen samt i å utvikle og drive en stor menighet. Menigheten i Santa Rosa har veldig lyst at vi skal komme, både vår egen erkebiskop Job og erkebiskop Benjamin (OCA) som menigheten i Santa Rosa tilhører, har velsignet oppholdet og ser frem til at vi skal komme. Vi er veldig heldig og velsignet som har fått et tilbud om å delta i dette programmet og vi håper virkelig at dette går i orden.

Alt dette er dessverre ikke gratis. Menigheten i Santa Rosa har ofret mye for at vi skal komme og har allerede satt til side $20.000 (USD) til dette prosjektet som har en ramme på $40.000 i året. De har også opprettet en egen webside sin som omtaler prosjektet. Imidlertid så mangler de $20,000 dollar for at dette kan bli en realitet. Vi håper derfor at flere i Norge og i USA vil hjelpe oss med å få dette til. Dersom 20 stykker støtter prosjektet med $1.000 dollar ($85 i måneden) vil vi nå målet vårt. Kan dere være med å støtte dette prosjektet som vil komme til stor nytte for oss og Kirken i Norge på noen som helst måte? 

Be over og vurder om dere kan være med på dette. 

Beste hilsen 

i XC 

Fr Theodor 

Støtte kan overføres direkte til menigheten i Santa Rosa gjennom å betale med kredittkort via PayPal på hjemmesiden deres. Link til PayPal og prosjektet finnes på http://www.saintseraphim.com under «donation corner» og knappen «internship donation.» Tusen hjertelig takk.